Voor wie kinder- en jeugdcoaching

Is je kind bang, verdrietig, eenzaam, verlegen, opstandig, boos of gewoon even de weg kwijt?
Dan voel je je daar als ouder ongelukkig bij en een oplossing ligt niet altijd voor de hand. Het inschakelen van een therapeut is voor je gevoel net een stapje teveel en je wilt ook geen lang traject in. Want als ouder voel je wel waar de schoen wringt, maar soms kun je er net niet de vinger achter krijgen.

Een kindercoach helpt je sneller tot een goed inzicht te komen. Bij het coachen van kinderen kijken we niet zozeer naar de oorzaak van het probleem (hulpvraag), maar naar hoe het kind het probleem zelf kan aanpakken. Onze kindercoach probeert kinderen vertrouwen te geven en stimuleert ze om zichzelf te zijn. Met deze kinderen gaat onze coach op een creatieve manier aan de slag met kwaliteiten, zelfbeeld en vertrouwen. We werken met spel, knutselen en eventueel spelen we een stukje toneel.

Balans in het gezin
Als ouder is het fijn om te ontdekken hoe je opnieuw (anders) contact kan maken met je kind om de zorgen die je hebt op een positieve manier te benaderen. Met de nieuwe inzichten die je opdoet, zal de rust in het gezin terug keren en wordt het opvoeden makkelijker.